HIFU Nedir ?

yayınlandı.
79
HIFU Nedir ?

Ameliyatsız yüz germe olarak da bilinen HIFU yüksek yoğunluklu odaklanmış ultrason, dokuyu ısıtmak veya kesmek için iyonlaştırıcı olmayan ultrason kullanan invazif olmayan bir tedavi tekniğidir. HIFU kan, lenf akışını artırmak, termal ve mekanik mekanizmalar yoluyla tümörler gibi dokuları yok etmek için kullanılabilir. Fokuslu Ultrason (HIFU), çene bölgesinin sıkılaşmasını, toparlanmasını, belli bir miktar erimesini, yüz, çene ve çene altı bölgesinde çene çizgisinin belirginleştirilmesini sağlayan bir yöntemdir. Ameliyatsız yüz germe olarak da bilinen “Odaklanmış Ultrason” yöntemi, yüzün farklı seviyelerinde kolajen uyarımı sağlamak için 3 farklı başlık kullanır.

 

HIFU – Ultraformer III

HIFU Tek tip ultrason ışınlarını doğrudan ciltteki hedef tabakalara yeni kollajen oluşumunu tetiklemek, doku sıkılaştırma, toparlama ve şekillendirmek amaçlı doku altına bıçak, iğne veya cerrahi işlem gerekmek sizin vücudunuzun adiposit(yağ doku) hacimde azalmayı teşvik eder.

Ultraformer III Hangi Bölgede Ne Amaçla Kullanılır ?

HIFU yüz gençleştirme tedavisi başta olmak üzere; yüz, boyun, dekolte, popo, karın bölgesi ve bel çevresinde kullanılmaktadır. Ultraformer 3 ameliyatsız vücut germe ve vücut gençleştirmede kullanılan en etkili yöntemdir.

HIFU – Yüz

Cildin epidermis ve dermis katmanına inerek kollajen üretimini tetikleyerek yüz kontürünü belirginleştirir.

 

HIFU – Göz Çevresi ve Kaş

Gözaltı torbalarını azaltır. Kaş düşüklüğünü gidererek göz çevresinin daha dinamik görünmesini sağlar.

 

HIFU – Boyun

Zamanla oluşan elastikiyet kaybına bağlı olarak, gevşeme ve ince çizgileri onarır.

 

HIFU- Çene Hattı

Gıdı sarkması ve çene hattını belirginleştirir. Ameliyatsız yüz germe olarak lifting etkisi sağlar.

 

HIFU Etkisini Ne Zaman Gösterir ?

Ameliyatsız cilt gençleştirme yöntemlerinin en etkilisi olarak bilinen Ultraformer 3 tedavisinin uygulama yapılmasından 3-4 hafta sonra ortaya çıkmaya başlar. Kalıcılığı kişinin yaşına ve cilt yapısına bağlı olarak ortama 2 yıl sürer.

 

Ultraformer 3 Ne Kadar Etkilidir ?

Tam iyileşme sürecini tamamladığınızda cildin ortalama 4-5 mm altındaki yağ dokuda etkili olur. Diğer lazer ve radyofrekans yöntemlerine göre en alt dokuya kadar sıkılaşma sağlamaktadır.

 

Kimlere HIFU Uygulaması Yapılamaz ?

Aktif cilt enfeksiyonuna sahip kişiler, Daha önce operasyon ile vücudunda kalp stenti veya implantı bulunanlar. Gebelik ve Emzirme döneminde olanlar. Diyabet Hastalarına Kalıcı dermal dolgusu olanlar. Botoks sonrasındaki ilk 2 3 hafta içinde Kanama bozukluğu olanlar

 

HIFU Uygulaması Sonrası Nelere Dikkat Edilmeli ?

Uygulama sonrasındaki ilk 24 Saat cildinizi su ile temas ettirmeyiniz. Cildinizdeki kontrollü travma nedeni ile cildinize ilk 24 saat temastan kaçınılmalıdır. ilk 24 saat sert yiyecekler tüketilmemelidir. HIFU uygulamasıdan hemen sonraki ilk hafta mutlaka güneş koruyucu kullanılması tavsiye edilir.

 

 

HIFU Öncesi ve Sonrası ?

Hifu kullanmadan önce herhangi bir tedaviye ihtiyacınız olup olmadığı tartışılacaktır. Bu noktada cilt fazlalığına, doku gerginliğine (tonusu), kaslara ve bağ dokusuna dikkat edilmelidir. Ek olarak;
Kişiler tek seansta etkili sonuç verecek Hifu programına başlamadan yaklaşık 24 saat önce alkollü içecek tüketmemelidir.Herhangi bir hastalığınız varsa işlem öncesi tarafımıza bilgi vermeniz gerekmektedir.
Kan sulandırıcı etkisi olan aspirin veya aspirin içeren ilaçlar uygulamadan 3 hafta önce kesilmelidir.
Sigara veya tütün içeren diğer ürünler cilt sağlığını olumsuz etkilediğinden 6 ay öncesinden bırakılmalıdır. Uygulamadan sonra kullanılmaması tavsiye edilir.Hifu Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler
Yaklaşık 1 saat tek seansta yapılan Hifu tedavisi ilk ayda etkisini gösterir. Hifu yüz germe işleminin ameliyatsız uygulanması ile ağrı ve sızılar yaşanmaz. İşlem sonrası cilt bozulmadan kalır ve hastalar rahatlıkla günlük hayatlarına dönebilirler.Uygulamadan sonra ki 24 saat cilt yıkanmamalı ve cilde dokunulmamalıdır. İşlemden sonraki ilk hafta çok sıcak ortam; Hamama, saunaya gitmemeli, spor yapmamalısınız.İşlem sonrası cilt, güneş koruması yüksek nemlendirici krem ile korunmalıdır.Gıda tüketimine dikkat etmek gerekir. Katı gıdalar tüketilmemelidir.Tam etki 2 gün sonra görülür. Ameliyattan sonra cilt altında gerginlik başlar ve bu gerginlikle birlikte sarkık olan bölge gerginleşmeye başlar.

 

 

HIFU Zararları Nelerdir?

Hifu uygulamasının belirgin bir zararı yoktur. Fakat; bazı kişiler için uygulama sırasında ortaya çıkabilecek komplikasyonlar oluşabilir. Uzman hekimler tarafından uygulama öncesinde yapılan testler ile bu durumlar tespit edilmektedir.