Başpiskopos: Mescid-i Aksa’da Müslümanlara saldırmak, Hristiyanlara saldırmakla eşdeğerdir

yayınlandı.
38
Başpiskopos: Mescid-i Aksa’da Müslümanlara saldırmak, Hristiyanlara saldırmakla eşdeğerdir

Sebastia Yunan Ortodoks Başpiskoposu Piskopos Atallah Hanna, 17 Mayıs 2021’de işgal altındaki Batı Şeria’daki Beyt Jala’da düzenlenen bir gösteri sırasında Gazze ve Şeyh Jarah ile dayanışmayı ifade etmek için bir konuşma yapıyor. (AFP’den Dosya Fotoğrafı)
Kudüs’teki Rum Ortodoks Kilisesi’nin Filistin Başpiskoposu, işgalci rejime direnen Müslümanlarla dayanışma ifade ederek, İsrail rejiminin Mescid-i Aksa’da barışçıl ibadet edenlere yönelik amansız saldırısını kınadı.

Theodosius Atallah Hanna, Çarşamba günü Lübnan’ın el-Mayadin televizyonuna verdiği röportajda, “El Aksa’da Müslümanlara yönelik saldırılar, Hıristiyanlara da saldırıdır” dedi.

Çarşamba günü Mescid-i Aksa’da meydana gelen tatsız olayların, Kudüs’ün Eski Kenti’nin Hristiyan Mahallesi’ndeki bir kilise olan “Kutsal Kabir Kilisesi’nde meydana gelebileceği” konusunda uyardı.

Açıklamalar, İsrail güçlerinin Salı gecesi Mescid-i Aksa’da ibadet eden düzinelerce Filistinliye vahşice saldırması ve onları kutsal Ramazan ayını barışçıl bir şekilde kutladıkları yerden zorla çıkarmaları sırasında geldi.

“Filistinli Hıristiyanlar, dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler ve hacılar ile birlikte, yerleşimciler tarafından sık sık hakaretlere maruz kalıyor… İşgal, Kudüs’teki Filistinlilere sanki bu topraklara ait değillermiş ve yoldan geçenlermiş gibi davranıyor.” başpiskopos ekledi.

https://twitter.com/PalHighlight?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1643414440740630538%7Ctwgr%5E5560f3ed29ab27a973d29839f6135c2776b64b4f%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.presstv.ir%2FDetail%2F2023%2F04%2F05%2F701020%2FArchbishop-slams-Israeli-attack-on-Al-Aqsa

Mescid-i Aksa ile Kutsal Kabir Kilisesi’nin “ayrılmaz ikizler” olduğunu kaydeden Erdoğan, “Kudüs’ümüzden ve kimliğimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

Ayrıca işgal güçleri tarafından tutuklananların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Görgü tanıklarına göre, onlarca ağır silahlı İsrail kuvveti, geceyi İtikaf ayinini yapmak için Kıble mescitinde kalan yüzlerce kadın ve erkeğe ses bombaları ve göz yaşartıcı gaz kullanarak Müslümanların üçüncü en kutsal yerine baskın düzenledi.

Baskından elde edilen videolar, işgal güçlerinin savunmasız ibadet edenleri coplar ve isyan silahlarıyla acımasızca dövdüğünü gösteriyor. Saldırıda onlarca Filistinli yaralandı ve tutuklandı.

Birçok Müslüman ülke ve kuruluş, uluslararası kuruluşları İsrail’in suçlarını durdurmaya ve Mescid-i Aksa’yı korumaya çağırarak son saldırıyı şiddetle kınadı.

Arap Birliği, İsrail’in Mescid-i Aksa yerleşkesine yönelik son saldırısını şiddetle kınadı.
İsrail ibadet özgürlüğünü ihlal ediyor

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Çarşamba günü yaptığı açıklamada, İsrail’in son saldırganlığını şiddetle kınadı ve bu ciddi tırmanışı kutsal yerlerin kutsallığına ve ibadet özgürlüğüne yönelik bir saldırı olarak değerlendirdiğini ve Cenevre Sözleşmelerini alenen ihlal ettiğini belirtti. ve ilgili BM kararları.

İİT Genel Sekreteri Hissein Brahim Taha, mübarek Mescid-i Aksa ve yerleşkesinin tamamının yalnızca Müslümanlara ait bir ibadet yeri olduğunu yeniden teyit ederek, yalnızca gerilimi, şiddeti ve şiddeti körükleyen bu saldırıların “yankılarından tamamen işgalci gücün” sorumlu olduğunu söyledi. ve bölgede istikrarsızlık.

Uluslararası toplumu İsrail’in bu tür tekrarlanan ihlallerine son vermek ve işgalci güç İsrail’i kutsal mekanların kutsallığına saygı göstermeye ve Mescid-i Aksa’nın yasal ve tarihi statüsünü korumaya zorlamak için ciddi şekilde harekete geçmeye çağırdı.

Filistin Tv Özgür Filistin