Genç Libyalılar HASALMUN BM Simülasyon Konferansı’nda Parladı

10-12 Mayıs tarihleri ​​arasında İstanbul, Türkiye'deki Nişantaşı Üniversitesi'nde düzenlenen HASALMUN Konferansı sona erdi. .

Genç Libyalılar HASALMUN BM Simülasyon Konferansı’nda Parladı
15 Mayıs 2024 Gündem Google News

Türkiye Uluslararası İlişkiler Kulübü tarafından her yıl düzenlenen ve dünyanın farklı yerlerinden öğrencilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen bu konferans, BM’nin simüle edilmiş bir modelidir. 17 yaş altı Libyalı gençler, HASALMUN’da olağanüstü bir performans sergileyerek, sanal BM komitelerinin toplantı salonlarında gerçekleşen çeşitli tartışmalarda ülkeleri Libya’yı temsil ederken olağanüstü beceriler sergilediler.

HASALMUN, lise ve üniversite öğrencilerinin farklı ülkelerden katıldığı en önemli BM simülasyon konferanslarından biridir. Bu yılki konferansa 20 ülkeden 100 okul ve üniversiteden 400’den fazla öğrenci katıldı. Bu yıllık etkinlik, BM’nin çalışmalarına ve küresel meselelere ilişkin farkındalığı artırmayı, öğrencilerde eleştirel düşünme, tartışma ve problem çözme becerilerini geliştirmeyi ve farklı kültürler arasında anlayış ve hoşgörüyü teşvik etmeyi amaçlamaktadır.

Konferans katılımcıları, her biri BM üye ülkesini temsil eden farklı komitelere ayrılır. Her heyet, BM gündeminde yer alan belirli konuları tartışır, çözümler için kararlar ve öneriler sunar ve her temsilci ülkesinin konuyla ilgili tutumunu temsil eden bir konuşma yapar. Ardından temsilciler ortak çözümler bulmak için müzakere eder ve komiteler önerilen kararlar üzerinde oylama yapar.

صورة تحتوي على تلبيس, شخص, الوجه الإنساني, امرأة تم إنشاء الوصف تلقائياً

Libyalı gençler, uluslararası forumlarda ülkelerini etkin bir şekilde temsil etme konusunda üstün yeteneklerini kanıtladılar. Farklı komite üyelerini Libya’nın çıkarlarına hizmet eden ve küresel sorunları çözmeye katkıda bulunan önemli kararlar kabul etmeye ikna etmeyi başardılar. Katılımcı “Taha Ragas”, bölgesel çevreyi korumak için tartışmalı bölgesel su kaynaklarının adil dağıtımını savunan bir kararı kabul etmesi için Ekonomi Komitesi üyelerini ikna etti. Katılımcı “Amer Eşkal” ise Dış Politika Komitesi’nde Güney Afrika’daki ırksal ayrımcılık sorunlarını ele almak için kabul edilebilir bir uzlaşmaya varmayı başardı.

صورة تحتوي على تلبيس, شخص, كرسي, أثاث المنزل تم إنشاء الوصف تلقائياً

Libya Konsolosluğundan “Salahedden Alkasah”, konferansa katılan gençleri ofisinde ağırlayarak onları karşıladı ve konferansın kulisi hakkında sohbet etti. Konsolosumuz, Libya’nın dış politikada oynadığı rol hakkında katılımcılara değerli tavsiyeler ve bilgiler sundu ve gençlerin uluslararası ilişkiler ve diplomasi alanlarında becerilerini geliştirmeye ve güçlendirmeye katkıda bulunan bu tür uluslararası etkinliklere katılımının önemini vurguladı.

Libyalı gençlerin katılımı, organizatörler ve konferans katılımcıları tarafından büyük beğeni topladı. Katılımcılar, katkıların değerli ve faydalı olduğunu düşündüler. Konuşma, müzakere ve problem çözme konusundaki olağanüstü becerilerini öven herkes, Libyalı gençlerin yetkinliklerini ve ülkelerini uluslararası alanda mükemmel bir şekilde temsil etme yeteneklerini yansıtıyordu.

HASALMUN Konferansı’nda Libyalı gençlerin elde ettiği bu başarı, becerilerini ve potansiyellerini gösteren güçlü bir kanıttır. Bu, hırslı ve bilgili gençlerin ülkeyi ilerlemeye ve refaha taşıyabilecekleri umut verici ve parlak bir geleceği işaret ediyor.