Önümüzdeki On Yılda En Çok Aranan Beceriler

Yazılım geliştirmek artık yeterli değil! İş piyasasına hakim olacak en yeni becerileri keşfedin. Gelecekteki başarıya hazırlanmaya nasıl başlayacağınızı öğrenin

yayınlandı.
8
Önümüzdeki On Yılda En Çok Aranan Beceriler

Artık Artan Talep Gören Yeni Nitelikler ve Beceriler

 

Uzun bir süre en çok talep edilen beceri yazılım programlamaydı ancak bu son zamanlarda sıradan bir beceri haline geldi ve maaşlar düşmeye başladı. Buna rağmen yeni teknolojiler ortaya çıkıyor ve önümüzdeki on yılda bazı becerilere yönelik talep artıyor.

 

Bugün, dikkate almak isteyebileceğiniz en önemli becerileri öğrenecek ve yapmak istediğiniz bir işse hazırlanmaya başlayacaksınız.

Yapay zeka

Giderek artan sayıda şirket, insan müdahalesinin az olduğu süreçleri kolaylaştırmak istiyor. Yapay zekanın işlerinin belirli yönlerini yürütmesini istiyorlar. Eğer ilginizi çeken buysa, o zaman makine öğrenimi sizin istediğiniz şeydir.

 

Bir yapay zeka uzmanı olmak için kodlama, programlama, istatistik ve hatta yazılım tasarımı gibi bazı temel becerilere ihtiyacınız vardır. Yapay Zeka bu becerilerin doruk noktasıdır.

 

Yapay zeka, 7 Slots giriş gibi oyun endüstrileri için bile birçok kullanım durumunu kapsadığı için talep görmektedir. Örneğin telefonlardaki tahmin metinleri yapay zeka sayesinde gerçekleşiyor. Benzer şekilde YouTube önerileri de yapay zeka sayesinde gerçekleşiyor.

 

Yapay zekaya büyük bir talep var çünkü uzman, özellikle problem çözme konusunda hayati bir beceri seti sunuyor. Amacınız yalnızca sorunları çözmekle kalmayıp aynı zamanda düşünen daha akıllı bir makine yaratmaktır.

 

Yapay zeka kendi üzerine yazabilen bir yazılım türüdür. Şirketler, tüketicilerine sezgisel deneyimler sunabilmek için bunun gibi makineler istiyor. Dolayısıyla uzun vadede yapay zeka her yazılım şirketinin temel gereksinimi olacak.

SEO ve SEM

Pek çok arama motoru optimizasyonu ve arama motoru pazarlamacılığı uzmanı var. Ancak sayıları yeterli değildir. İnternet kullanıcılarının sayısı her geçen gün arttıkça firmaların ürünlerini insanların karşısına çıkarması da giderek zorlaşıyor.

 

SEO ve SEM’in her ikisi de tek bir hedefi olan becerilerdir: dikkat çekmek veya dikkat çekmek. Şirketlerin ekiplerinde özel SEO ve SEM uzmanlarına ihtiyaç duyacağı bir zaman gelecek. Şu anda bu ikisi genellikle üçüncü taraf şirketlere yaptırılıyor.

 

Dış kaynak stratejisi şimdilik işe yarıyor. 7 Slots casino gibi daha fazla şirket hizmetlerini çevrimiçi hale getirmeye başladıkça, SEO hakimiyeti için bir savaş olacak. Ürünlerini veya sayfalarını arama motoru sonuç sayfalarının en üstüne koymayı başaranlar daha fazla tüketiciye ulaşacaktır.

Blockchain

Kripto para birimi ortadan kaybolmuyor. İnsanların bunun geçici bir heves ya da balon olduğunu düşündüğü bir dönem vardı ama artık öyle olmadığını biliyoruz.

 

Giderek daha fazla şirket yeni tür dijital paralar sunuyor ve bunların çoğu blockchain teknolojisine dayanıyor. Bitcoin ile rekabet etmek istiyorlar ve aynı zamanda kullanıcılarına hızlı ve güvenli işlemler sağlamak istiyorlar.

 

Blockchain fiat’ın sonunu işaret ediyor gibi görünüyor. Hiç kimse kağıt paranın ortadan kaybolacağından bu kadar emin olmasa da blockchain kullanıcılarına temel bir fayda sunuyor: anonimlik.

 

Tüketiciler de merkezi olmayan finansı tercih ediyor. Blockchain teknolojisi sayesinde tüketicinin parasını nereye harcayacağı konusunda endişelenmesine gerek kalmıyor. Örneğin bazı ülkeler banka kartlarının kumarhanelerde kullanılmasını engelliyor. Blockchain ile bu bir sorun değil. Bir tüketici çevrimiçi olarak her şeyin ödemesini yapabilir.

 

Hem SEO hem de SEM hiç bitmeyen bir savaş olduğundan şirketlerin bundan başka hiçbir şey yapmayacak özel uzmanlara ihtiyacı olacak. Herhangi bir günde sayfalarının insanların akışlarında, SERP’lerinde ve reklam noktalarında en üstte olduğundan emin olmak istiyorlar.

 

Arama motoru optimizasyonu el ele gelir. İlki SERP’lerde en üst sıralarda yer almaya odaklanırken, ikincisi arama motorlarından gelen reklamlarda en üst sıralarda yer almaya odaklanıyor.

Büyük Veri Analizi

Büyük şirketler büyük verileri sever. Büyük şirketler, tüketicinin konumundan oyun alışkanlıklarına kadar her şeyi analiz etmek istiyor. Bu analizin sonucu, satışlarını artıracak iş kararları almalarına yardımcı olacak şeydir.

 

Örneğin, bir kumarhane şirketi çoğu insanın slot oynadığını ve ardından blackjack’e geçtiğini gözlemlerse, bu konuda bir şeyler yapması gerekecektir. Ya kullanıcıların oyun arasında geçişini kolaylaştıracaklar ya da oyuncuyu başka bir oyunu denemeye teşvik edecek bir şeyler yapacaklar.

 

Büyük veri, analitik ve istatistiksel becerilerin bir sonucudur. Başlamak için ihtiyacınız olan temel beceri istatistiktir. Kariyerinizde ilerledikçe bilginizi artırmak için istatistik alanında yüksek lisans derecesi almanız gerekecektir.

 

Bir başka örnek ise pazarlamadır. Amazon’un milyarlarca veri noktası var. Amazon’un bilgisayar sistemi insanların ne satın aldığını ve hangi kredi kartlarını kullandıklarını biliyor. Böylelikle Amazon, ürün üreticilerinin bu verilerden yararlanabileceği bir pazarlama platformu sunabilir.

 

Teknolojinin sınırlarını zorladığımız için yeni işler ortaya çıkıyor. Şimdi birini seçin ve bu alanda uzman olun. İstediğiniz şey milyonlarca insandan önce bir avantaj elde etmektir. O zamana kadar kendinizi sektöre yeni giren biri olarak değil, bir uzman olarak ayırmış olursunuz.